Gheorghe Hagi se umple de bani. Detaliile secrete ale contractului fabulos pe care l-a semnat cu OMV Petrom

de: Sorin Barbu
24 10. 2023

Gheorghe Hagi își dorește foarte tare să atragă investitori și sponsori, în speranța că va califica Farul Constanța în grupele Champions League. După ce l-a adus pe Rivaldo, în echipa de acționari, fostul internațional i-a convins și pe cei de la OMV Petrom să semneze un contract de sponsorizare. Colaborarea cu cea mai mare firmă din România îi va aduce o sumă foarte mare

Gheorghe Hagi, afacere colosală cu OMV Petrom

Gheorghe Hagi se plânge mereu că nu are bani să construiască o echipă cu care să joace în grupele Champions League. A încercat și anul acesta, dar visul s-a frânt rapid. Farul a fost eliminată încă din primul tur preliminar al celei mai importante competiții europene inter-cluburi și s-a oprit și înainte de grupele Europa Conference League. Campioana României a ratat astfel și șansa de a câștiga potul de trei milioane de euro de la UEFA.

Gheorghe Hagi nu a renunțat însă la visul său și a făcut din nou pași importanți în această direcție. În primul rând l-a adus pe Rivaldo în echipa de acționari, brazilianul urmând să contribuie cu bani, dar și prin aducerea de jucători talentați. Regele i-a convins și cei de la OMV Petrom să-i rămână alături, în calitate de sponsor principal. Contractul s-a semnat luni și se întinde pe o durată de trei ani, cu drept de prelungire pentru încă doi.

„Știți gândul meu de când am încheiat activitatea de jucător, am dorit să am o academie, care să aibă o singură strategie, aceea de a descoperi copii foarte buni, care să practice sport întâi, iar apoi să și ajungă să facă performanță. Cred că ne-am ținut de cuvânt, aceștia suntem noi și în continuare vrem să ne dezvoltăm. Le mulțumesc pentru că au venit lângă noi și că sunt un partener puternic vizavi de ce facem noi pentru copii”, a spus și Gică Hagi.

Sponsorizarea va fi folosită pentru pregătirea a 400 de copii și dezvoltarea infrastructurii Academiei.

Detaliile contractului cu OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare firmă din România, iar doar în anul 2022 a avut o cifră de afaceri de 55 de miliarde de lei și a raportat profit de 10 miliarde de lei. Contractul dintre cele două părți are cifre extraordinare. Profit.ro scrie că Farul va primi 2,4 milioane de euro, în condițiile în care vechea înțelegere era de 1,8 milioane de euro. Gheorghe Popescu a spus că suma este mai mult de jumătate din bugetul pe care îl are academia de fotbal.

Ciprian Marica a declarat într-un interviu acordat playsport.ro că la Farul se investește foarte mult, iar echipa va avea la dispoziție un hotel de lux. Și autoritățile dau o mână de ajutor pentru că în Constanța se va construi un stadion care va costa o sută de milioane de euro.